Bundle is stylo ~

Bundle is stylo ~ Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Bundle is stylo ~, Shopping & retail, Kota Bharu.

28/03/2014
23/01/2014

Petikan dari tazkirah Ustaz Don Daniyal...
Mari fikir-fikirkan..

"Bukan hanya daging babi, haiwan tak disembelih, atau pun arak sahaja yang kita perlu jaga sangat-sangat supaya tak masuk ke dalam perut.

Ada lagi sumber yang lain kita perlu dielak campurkan dengan darah daging.

Nasi yang dimakan memang halal, tetapi kalau dibeli dengan gaji yang ditipu... pun ragu statusnya.

Jadi ragu disebabkan semasa waktu kerja, guna internet ofis berjam-jam utk kepentingan diri sendiri,melayan Facebook peribadi, lepak-lepak di kantin, kafeteria, ataupun konon keluar jumpa klien tetapi sebenarnya klien untuk bisnes sendiri.

Ataupun pergi rumah kawan untuk dengar gosip terbaru.

Makan ayam goreng yang JAKIM sahkan halal, tetapi dibeli guna wang claim yang diada-adakan. Claim hotel, tetapi sebenarnya menginap percuma di rumah saudara-mara.

Minta pemandu teksi keluarkan resit palsu. Claim mileage ke lokasi meeting, tetapi melencong shopping sebelum pulang ke ofis.

Sengaja lengah kerja waktu pejabat kerana mahu claim OT. Ambil kertas A4, sampul surat, selotep, guna mesin fotostat pejabat untuk urusan bisnes online milik sendiri.

Kadang-kadang, badan asyik sakit-sakit, duit asyik tak cukup, masalah bertimpa-timpa... bukan sebab Tuhan tak sayang. Bukan sebab orang aniaya. Bukan sebab santau atau kerja jin. Tetapi
puncanya daripada diri sendiri yang tak mengawal hati.

Fikir dalam-dalam. Apabila musibah; tak perlu tuding jari, ataupun bertanggungjawab atas perilaku sendiri."

Tazkirah paling baik yang perlu disebarkan dan diingatkan selalu kepada mereka yang bekerja...

KEBERKATAN YANG DICARI

Forwarded from member of member of member..

14/01/2014

Read. This. Care fully.

This puzzle is called Lateral Thinking.. Just Check It Out!

Scroll down slowly and be honest to yourself. Think like a wizard;

man
1. ------------
board

Ans. =man overboard

Okay, let's see if you've got the hang of it.

stand
2. ------------
i

Ans. = I understand

OK . .Got the drift ?Let's try a few now and see how you fare ?

3. /r/e/a/d/i/n/g/

Ans. = reading between the lines

R
4. Road
A
D

Ans. = cross road

Not having a good day now, are you ?Redeem yourself.

5. cyclecyclecycle

Ans. = tricycle
Easy to figure out, ha!

0
6._________
M.D.Ph.D.

Ans. = two degrees below zero

C'mon give it a little thought ! !

knee
7. ------------
light

Ans. = neon light ( knee - on - light )

I'm sure you'll have no problem getting this one.

ground
8. ----- ----------
feet feet feet feet feet feet

Ans. = six feet underground

Good One, try this!!

9. he's / himself

Ans. = he's by himself

Here's an easy one!!

10. ecnalg

Ans. = backward glance

Not even close ?!!?

11. death ..... life

Ans. = life after death

Okay last chance .

12. THINK

Ans. = think big ! !

And the last one is very funny- - -

13. Ababaaabbbbaaaabbbbababaabbaaabbbb...

Ans. = long time no 'C'
😜😜😜

Latest puzzle:

K
a
n
g
k
u
n
g
$

Ans : Harga kangkung turun!

02/10/2013
Smart buat raya :)
29/07/2013

Smart buat raya :)

Address

Kota Bharu
16450

Telephone

+60148492939

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Bundle is stylo ~ posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

Share